LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Carita Cosmetiikka (suolasaippuat)


Olen palasaippuoiden fanittaja! Kodistani on voinut aina löytää takuuvarmasti jonkinlaisen palasaippuan. Oli jopa aika jolloin hinkkasin kasvonikin rutikuivaksi sellaisilla… Tuolloin en saippuaa kyllä valinnut kasvoille sopivaksi…!

Monissa palasaippuoissa – saippuoissa yleensäkin – ongelmana (samalla niiden hyveenä) on pesuteho. Natisevan puhdas lopputulos on plussaa astioita pestessä mutta esim. kasvojen herkkää ihoa pestessä tätä tulosta en enää tavoittelisi. Joten jos kärsit kuivasta ihosta, saattaa syynä olla vaahtoavien pesuaineiden ylipesevät sulfiitit. Tai liallinen hankaus jne jne…

Suolasaippuat ovat sopivia koko vartalolle. Mutta muiden ainesosien vuoksi ovat ne tarkoituksenmukaisempia myös kasvojen pesuun. Pesevää perusmassaa on tuotu pienemmäksi mm. ruususuolalla sekä kookos- ja oliiviöljy pohjalla sekä muilla luonnon hoitavilla tehoaineilla. Varsinkin atooppinen iho kiittää saippuasta mikä ei pese liian voimakkaasti.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


Sain alkuvuodesta testaukseen palasaippuoita Carita Cosmetiikalta. Kun jotain testaan, todella testaan. Mielenkiintoista oli kokeilla, muuttuuko erityisesti kasvojeni iho kuivemmaksi tai puhkeaako akneen taipuvainen ihoni taas kukkaan. Vaahtoavia kasvoputsareita edelleen käytän silloin tällöin. Haasteellista on ollut löytää tuote, mikä ei kuivattaisi liikaa.

Lähes vuoden öljypuhdistuksen jälkeen ihoni toiminnot ovat tasapainoisempia. Oil Cleansing Method onkin aiheenani ollut jo pariin otteeseen. Pääset artikkeleihin tästä. Kun käytössäni ovat olleet puhdistuksessa sekä kosteutuksessa laadukkaat luomuöljyt, ei ole huolta, että ihoni kuivuisi liikaa. (Mutta jos en käyttäisi öljyjä, en omalle iholleni joka päivä hoitavampaakaan palasaippuaa suosittelisi.) Se on mielipiteeni; rakastan kosteutettua ”glow skin” tulosta. Jokainen tallaa tavallaan tässä aiheessa.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli
Karussa Suomen luonnossa rustiikkiset suomalaiset saippuat.

Carita Cosmetiikka valmistaa alusta asti itse käsityönä suolasaippuoita, joissa on aina puolet Himalajan ruususuolaa ja puolet laadukkaita hoitavia öljyjä kuten kookos-, oliivi- ja risiiniöljyä. Tuoksuina käytetään aitoja eteerisiä öljyjä. Suolasaippuat soveltuvat kaikille ihotyypeille sekä koko vartalolle – kasvojen herkkä iho mukaan lukien. Suola on luonnosta saatava mineraalipitoinen raaka-aine. Himalajan suola eli kristallisuola on puhdasta luonnonsuolaa. Se on lähes 250 miljoonaa vuotta vanhaa, erittäin mineraalipitoista suolaa, joka poikkeaa tavallisesta teollisesta suolasta. Himalajan suolassa on yli 80 eri alkuainetta ja mineraalia.

 • Suolan mineraalit elvyttävät ihon omaa kosteutusprosessia.
 • Luonnollinen ja tehokas puhdistaja.
 • Suolasaippua sopii kaikille ihotyypeille – onpa kyseessä sitten herkkä, kuiva, rasvoittunut acne-iho.
 • Voi olla avuksi atooppiselle tai couperosa iholle. Muista kuitenkin välttää tarpeetonta yli-puhdistamista sekä hankaamista. Eli ei missään nimessä suoraa hankausta kiteisellä saippualla. Vaikka suolakiteet ovatkin näissä saippuoissa todella pieniä, on tärkeää liottaa suola lämpimän veden avulla. (Muista lisäksi laadukas kasvovesi ja kosteutus!)
 • Suola itsessään ei ole emäksistä tai hapanta vaan eri suolalaadut reagoivat nesteiden kanssa, muuttaen niiden pH-koostumusta suuntaan tai toiseen. Ruususuola muuttaa nesteen enemmän tai vähemmän emäksisemmäksi kuin esim. jodioitu valkoinen ”pöytäsuola”. Tästä syystä normaalin valkoisen suolan käyttö ihonhoidossa ei ole suositeltavaa. Liika on jo liikaa…

I h o n p u h d i s t u s r i t u a a l i n i  

LuonnonkosmetiikkaWithDeli


(Yeah, it’s a ritual in this house!)

Tämäntyyliset hellemmät palasaippuat ovat nyt sitten tiensä löytäneet ihoni kokonaisvaltaiseen pesuun ja hoitoon. Takaisin siis ovat palasaippuat tiensä kasvoilleni löytäneet. (Yep, I speak smooth Yoda…)


Mihin käytän?

Monen päivän kasvojen öljyämisen jälkeen on mahtava tunne pestä ne vielä uudelleen, kuin kerta kiellon päälle. Kaksivaiheisen öljypuhdistuksen jälkeen suurin osa ”vanhoista” öljyistä lähtee juuri riittävästi hellästi.

Ihoa suojatakseni sumuttelen kostealle iholle vielä kukkaiskasvovettä (esim. Dabba) Sen jälkeen hieron kevyesti jojoba- ja rypälesiemenöljyseosta kasvoille & dekolteelle.

Ennen pesin päivittäin käsisaippualla kainalot, kädet, korvanlehdet –  nyt pesen suolasaippualla.

Mökille tai matkalle mukaan helppo ja säilyvä tuote.


N A T U R E L

INCI / INGREDIENTS: Sodium Chloride (Himalajan ruususuola), Sodium Cocoate (kookosöljy), Sodium Olivate (oliiviöljy), Sodium Castorate (risiiniöljy), Aqua


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


V i i l e ä  m i n t t u (Cool mint)

INCI / INGREDIENTS: Sodium Chloride (Himalajan ruususuola), Sodium Cocoate (kookosöljy), Sodium Olivate (oliiviöljy), Sodium Castorate (risiinöljy), Aqua, Mentha Piperita (eteerinen piparminttu öljy), Citrus Limon (eteerinen sitruunaöljy), Melaleuca Alternifolia (eteerinen Teatreeöljy), Titanium Dioxide, CI 77891, CI 77019 (Micavärit)

Tämä saippua on erinomainen suihkuhetkiin. Mintun voimakas, viileän virkistävä tuoksu hemmottelee mieltä!


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


V i h r e ä  t e e (Green tea)

INCI / INGREDIENTS: Sodium Chloride (Himalajan ruususuola), Sodium Cocoate (kookosöljy), Sodium Olivate (oliiviöljy), Green Tea (vihreä tee), Sodium Castorate (risiiniöljy), Illite (vihreä Argiletz savi), Aqua, Pimpinella Anisum (eteerinen anisöljy), Cinnamomum Verum (eteerinen kanelinlehtiöljy), Melaleuca Cajeputi/Leucadendron (eteerinen Cajeputöljy), Mentha Piperita (eteerinen piparminttuöljy), Mica, Titanium Dioxide (titaaniumoksidi), CI 77891, CI 77019 (Micavärit)

Ranskalainen vihreä savi on alkuperältään merisavea. Se imee itseensä epäpuhtauksia iholta ja virkistää pintaverenkiertoa. Vihreä tee on antioksidanttirikasta ja sen sisältämä tanniini rauhoittaa tulehdusta kudoksissa, tehden siitä oivallisen avun aknen hoitoon.


LuonnonkosmetiikkaWithDeli


K u o l l e e n m e r e n  M u t a (Dead Sea’s mud)

INCI / INGREDIENTS: Sodium Chloride (Himalajan ruususuola), Sodium Cocoate (kookosöljy), Sodium Olivate (oliiviöljy), Sodium Castorate (risiiniöljy), Aqua, Maris Cumus (Kuolleenmeren muta), Kaolin (valkosavi), Rosmarinusofficinalis (eteerinen rosmariiniöljy), Cymbopogon Flexusoil (eteerinen sitruunaruohoöljy), Mentha Piperita (eteerinen piparminttuöljy), Silica, CI 77019, CI 77491 (Micavärit) 

Kuolleenmeren muta & kaoliinisavi syväpuhdistavat ihoa sekä ravitsevat ihoa mineraaleilla. Se myös lieventää erilaisia iho-oireita kuten ekseemaa ja couperosaa. Soveltuu erinomaisesti akneihon ajoittaiseen tehopuhdistukseen.Saippuoi saippuaa suoraan ihollesi tai pesusienellä. Suolakiteiden ansiosta suolasaippuat ovat kovempia, kestäen käytössä pitempään.


Saippuan valmistuksessa kasviöljyt sulatetaan miedossa lämmössä, jonka jälkeen saippuoita vielä kypsytetään. Näin varmistetaan, että lipeä on kokonaan neutralisoitunut saippuaksi. Valmismassojen sijasta Carita Cosmetiikan suolasaippuat valmistetaan lipeästä.

Sana lipeä tarkoittaa natriumhydroksidia NaOH, mikä on erittäin reaktiivinen emäksinen aine. Se hajottaa triglyseridin ja natrium sitoutuu rasvahappoihin muodostaen saippuaa.


Aidosti tehty palasaippua on luontaisesti vegaani.

Kaikkien Carita Cosmetiikka saippuoiden paino 110g/hinta 7,90€

*Saippuat saatu testaukseen suoraan Carita Cosmetiikalta. (KIITOS)


ARVONTA Facebookissa!!!

LuonnonkosmetiikkaWithDeli


 Haluatko saada kotiisi Carita Cosmetiikan palasaippuan & bambuisen saippua-alustan?

Osallistu arvontaan Facebookissa: Mikä on mielestäsi mielenkiintoisin suolasaippua Carita Cosmetiikan valikoimasta? Valikoiman löydät täältä.

Tykkää LuonnonkosmetiikkaWithDeli & Carita Cosmetiikka Facebook-sivustoista. Muista kommentoida!

Arvonta päättyy lauantaina o9.o9.2o17.


https://www.blogit.fi/luonnonkosmetiikka-with-deli/seuraa

Löydät blogini:

Facebookista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

Instagrammista @luonnonkosmetiikkawithdeli

Bloglovinista LuonnonkosmetiikkaWithDeli

The Blog Junglesta LuonnonkosmetiikkaWithDeli


YOUTUBESTA LÖYTYY vlogi-KANAVA Luonnonkosmetiikka With Deli


2 kommenttia artikkeliin ”Carita Cosmetiikka (suolasaippuat)

 1. En tiedä mitään ihanampaa pesumuotoa kun teidän saippuat.olen aivan rakastunut niihin ja en osaa päättää mikä olisi paras joten kaikki käytössä ja onneksi Hyvinkään terveyskauppaan oli tullut lisää näitä saippuoitu kun viimeksi ostin kaikki. Nytten kävin ostamassa saippuoita ystäville ja sukulaisille . Paketti on niin kaunis että yksi saippua on aina näytekappaleena jotta voin hehkuttaa ystäville teidän tuotteita. Joka päivä vain odotan syytä saada pestä käsiä🤣 ja lapsenikin rakastavat näitä saippuoita minttu ja laventeli ovat heidän lempparia☺️ Olisi ihanaa jos teillä olisi sokerikuorintaa tuotteissa varsinkin tuo voimakas minttu. Voiko netistä tilata teidän tuotteita?

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei, välitän viestisi Carita Cosmetiikalle. Tämä on vain minun blogini (toinen noiden saippuoiden fanittaja kylläkin myös olen) elikkä en itse valmista mitään tuotteita vaan kokeilen ja kerron kokemuksista. Sekä tietenkin tarvittaessa tutoriaaleja teen kokeilemiini tuotteisiin liittyen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s