Tietoja minusta…

Turkulaiseksi ”normalisoitunut” 28-vuotias nainen. Äitinsä mielestä diplomaattisuuteen kykenemätön boheemi puhepaukkaus. Isän näkemyksen mukaan karkkipussilla lahjottavissa…
Alkaneena vuotena aion syventyä luonnonkosmetiikan maailmaan. Otan teidät matkaan mielelläni mukaan! Tavoitteena vaihtaa myrkyt & ”myrkyt” luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Onko se edes mahdollista ja samalla pitää haluttu ”taso” kauneudenhoidossa? Missä menee rajani?


”Ne dit jamais comme d’habitude.”


…On ’quote’, jonka joskus mahtava muodin edelläkävijä joskus lausui. Olen aina ollut jotenkin tuota mielentilaa havitteleva. Älä koskaan tyydy tavanomaiseen -ajatus on kuitenkin ollut melko vaikea toteuttaa käytännön tasolla. Olen kärsimätön ja kyllästyn nopeasti, on mielentilani liiankin monessa asiassa. Yksi on kuitenkin ylitse muiden – löytöjen tekeminen. Rakastan etsiä ja tutkia!

DSC_0354
It’s Deli time! Luonnonkosmetiikka With Deli

Olen perinyt monet äitini tavat, mutta myös kapinoinut niitä vastaan. Rakastan siivoamista – äitini tehnyt siistijän töitä osan elämästään. Siisteys oli siis kotona luonteva osa ympäristöäni. Myös ompelu on ollut lapsuudesta pitäen osa elämääni äitini vaikutuksesta. Opiskelin jokin aika sitten vaateartesaaniopintoja Mynämäen käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa. Joka nykyisemmin sijaitseekin Raisiossa.

Tykkään puhua, jakaa ja kuunnella. Minulla on aina jotain sanottavaa – ihan kaikkeen… Niihinkin asioihin joista en oikeasti tiedä mitään. Päteä en kuitenkaan koita. Ajatuksia on vain niin monia. Beep beep boop boop käy pääni öisinkin. Blogin kirjoittamista olen sulatellut nyt jo yli vuoden. Suunnitellut, kehitellyt, arkaillut, laiskistunut. Kuitenkin ajatuksien on nyt päästävä ulos muutenkin kuin vain puheeseeni. He jotka minut tuntevat tietävät (oih kumpa vain tietäisittekin…!) minusta lähtevän lähes loputon puhe. Ehkä tämä on siis myös tapa säästää lähimmmäisiäni, antaa heille hiljaisuuden siunaus heidän nukkuessaan, syödessään tai rentoutuessaan esim. elokuvaa katsellessa jne jne…

Minulle aitous on hyvinkin tärkeää ihan kaikessa mitä teen ja olen. Ehkä siis luonnollinen jatkumo on tarve etsiä luonnollisuutta myös kosmetiikassani sekä ruoassani. Tällä hetkellä opiskelen tarjoilijan perustutkintoa loppuun. Ennen vaateartesaani opintoja opiskelin ravintola-alan perustutkintoa. Rakkaus itse tekemiseen on siis ollut ja pysyy. Ihmeelliset diy-projektit vievät myös jatkuvasti mennessään. Olkoot se ruoka, vaatteet, estetiikka, taide tai muoti, auttaminen, jopa vähän riehuva luonne – ovat ne ominaisinta minua.

Astian toiselle laidalle.

L


Joitakin vuosia sitten kun olin kahdenkymmenen tienoilla, minulta leikattiin toisesta rinnasta fibroadenooma. Möykky rinnassa – noh möykky rinnassa – oli lopulta niin epämiellyttävä, että se oli pakko poistaa. Tuosta ajanjaksosta lähti liikkeelle tapahtumakulku, jolla tiellä nykyäänkin olen. Kiitos siitä. Halu olla ottamatta riskejä terveyteni suhteen.

…Jostain sitten menin lukemaan, että alumiinia löydetään rintakasvaimista asti. Ööö. Rintakasvainta ei minulla tietenkään ollut mutta liian läheltä liippaava säikähdys kylläkin. Aikaa meni kunnes päätin astua käyttämään ensimmäistä luonnonkosmetiikan tuotetta. Antiperspiranttini lähti loputtuaan vaihtoon ja taakse en ole katsonut. (Paitsi joskus Giorgio Armanin miesten dödöä tuoksutellessa. Nainen tekee outoja asioita kun kaipaa miestään… Laitetaan se rakkauden ikävän piikkiin se.) Ei ollut helppoa lähteä vaihtamaan tuotetta, jonka toimintaperiaate on lähes päinvastainen verrattuna luonnonkosmetiikan deoihin.

Nyt vuosia myöhemmin tavoitteenani on siis haastaa itseäni yhä enemmän testaamaan yhä ”vaikeampia” tuotteita luonnonkosmetiikan maailmassa. Ja mitä parempi tapa kuin tuli beban alle; blogikirjoitukset! Haluan jakaa ajatukseni, kokemukseeni sekä mielipiteeni tästä aiheesta. Sillä olen huomannut, että monet lempituotteet, joita olen tottunut käyttämään, ovat yllättävän vaikeita korvata. Nekin on useasti löydetty joko sattuman tai uuvuttavan yrittämisen kautta. Siinä pakottaa itsensä ajoittaisesti nollatilanteeseen. Voittoja on saattanut kertyä, mutta kun peli on uusi, pitää aloittaa alusta. Treeni siis päälle!

Blogissani tulen avartamaan kanssanne luonnonkosmetiikan saloja, ihmeitä, ja sen puhdasta moninaisuutta. Kokemusta ja tietoa on jo paljon kertynyt, mutta on vielä monta tuotealuetta josta en luultavasti tiedä mitään. Meikit. Ne ovat ainakin se viimeinen epäluuloni linnake kosmetiikassa. Voiko luonnollisista aineksista koostuvilla meikeillä saada yhtä ammattimaista jälkeä kuin synteettisillä kumppaneillaan? Toimivatko edes ”myrkyt” ja luonnolliset ainesosat yhdessä? Mikä on haastavin tuote korvata?

We will see.

Tässä niitä muutamia vakiotuotteita joita olen lähtenyt korvaamaan. Vuoden päästä näitä ei (toivottavsti) enää kotoani löydy. Bye bye synteettiset, alumiiniset, fluoriset, parabeeniset, tensidiset, mitä lie miljoonien ainesosien aineet!

LuonnonkosmetiikkaWithDeli_Korvattavat – kopio

Tästä alkaa matka. Matka kohti ihoa ja kehoa, joka kiittää ”ylläpitäjäänsä”. Matka, joka on ihan meitä kaikkia varten!