Tietoa sertifikaateista

Luonnonkosmetiikkaa sertifioidaan eri perustein eri maissa. Seuraavat pääpiirteet ovat kuitenkin yhtenäisiä kaikille luonnonkosmetiikan sertifikaateille:
– Valmistuksessa suositaan luonnollisia sekä luomulaatuisia raaka-aineita.

-Villikasvien keräily pitää olla vastuullista.
– Tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman vähän prosessoituja.
– Raaka-aineita ja valmiita tuotteita ei testata eläimillä!
– Tuotteiden tulee aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle; tuotteiden tuotannon, käytön sekä myös hävittämisen aikana.
– Pakkausmerkintöjen ja markkinointiviestinnän pitää tarjota kuluttajalle täsmällistä ja oikeaa tietoa.

Yleistietoa kaikista sertifikaateista ja niiden eroista.

http://chemistscorner.com/cosmetic-chemists-guide-to-natural-and-organic-cosmetic-standards/


Tässä Euroopassa käytettyjä sertifikaatteja:


6c38312720ef99fe2df87e407ddcb488AIAB 
Italialainen luomualan valvova ja sertifikaatteja myöntävä järjestö. Se on sertifioinut luonnonkosmetiikkaa jo vuodesta 2005. Kriteeristön mukaan mm. tuotteiden ainesosien on oltava luomutuotannosta, jos kotimaisilla markkinoilla on sellaisia saatavana.


lataus

BDIH
Saksan teollisuuden ja kaupan liitto. Vuonna 1996 määritetyt kattavat periaatteet asettavat tiukat vaatimukset raaka-aineille, tuotannolle ja ympäristölle.

http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/e/guideline_natural_cosmetics.htm


cosmebio

COSMEBIO
Ranskalainen järjestö, joka valvoo tuotteiden koostumuksen ja tuotannon ympäristövaikutuksia. Tällä merkinnällä varustetut tuotteet ovat valmistettu vähintään 95 % luonnontuotteista tai luonnosta peräisin olevista ainesosista.


demeter-directoryDEMETER
Maailmanlaajuisen Demeter -luonnonkosmetiikkaohjeistuksen tavoitteena on tarjota ihmisen ihoa mahdollisimman hyvin hoitavia tuotteita, mahdollisimman pienillä negatiivisilla ympäristövaikutuksilla. Valmistuksessa käytettävät raaka-aineet tulee olla mahdollisimman suurelta osin biodynaamisesti tuotettuja tai luomua. Raaka-aineiden jalostamiselle on tarkat ohjeet – tavoitteena on ylläpitää tai parantaa luontaisen raaka-aineen hyviä ominaisuuksia. Valmistuksen jälkeen esimerkiksi jätevedet on käsiteltävä ja ympäristö on otettava huomioon myös pakkauksissa.


ecocertECOCERT
Euroopan ja kansainvälisesti suurin riippumaton sertifiointielin. Ecocert valvoo ja tarkastaa tuotteiden sisällön, raaka-aineet, tuotantoprosessin ja pakkauksen.

http://www.ecocert.com/en/faq


logo_eco_garantieECOGARANTIE
Belgialainen luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Sitä on myönnetty vuodesta 2004, ja se noudattelee pitkälti BDIH:n kriteerejä.


ICEA_1-250x260ICEA
Eettinen ja ympäristöä kunnioittava sertifiointi-instituutti, joka valvoo yritysten kunnioittavan ympäristöä ja luontoa sekä työntekijöiden arvoja sekä oikeuksia.


natrue NATRUE
Eurooppalainen sertifiointielin, jonka tavoitteena on kansainvälisen standardin luominen. Natrue pyrkii lisäämään tietoisuutta luonnonmukaisten ainesosien merkityksestä kuluttajille ja ympäristölle.


certification_sa_organic_black_rgb_1

SOIL ASSOCIATION
Englantilaisten viljelijöiden 1946 perustama kestävää kehitystä edistävä järjestö. Soil Association on nykyään Ison-Britannian suurin luomusertifiointielin.

Tässä esimerkki yhdestä brittiläiset vanhimmasta luomukosmetiikkabrändistä ja heidän tavoitteistaan tämän sertifikaatin kanssa.

https://uk.nyrorganic.com/shop/corp/area/ingredients-statement/


Sarjan tuotteilla (HUOM ei välttämättä kaikilla!) on Vegan Society -sertifikaatti. Tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.


Leaping Bunny -yritys on saanut Cruelty Free Internationalin sertifikaatin ja löytyy Animalian listalta.


= tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. (Pakkauksesta voi löytää esim. BDIH– tai NaTrue-logon.)


 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s